Wilt u onze nieuwsbrieven per mail ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@kleinswormink.nl
Nieuwsbrief Boer Berrie
Open dag zaterdag 17 juni
Zaterdag 17 juni is iedereen welkom op de biologische boerderij van Klein Swormink naast de Vijfhoek. Naast Brandrode runderen zijn er varkens, kippen, paarden en ganzen.
En je kunt er die dag van alles doen. Bijvoorbeeld een ritje met de koets over de landerijen maken. Of een heerlijk broodje hamburger of een pannenkoek op het terras eten. Kinderen kunnen volop spelen. Ook hebben we ijs gemaakt van de melk van onze Brandrode runderen.
Tijdens de open dag is de boerderijwinkel open, en geldt een korting van 20 procent op het complete vlees-assortiment. ‘Voor biologisch vlees met de smaak van vroeger, moet je bij ons zijn. We verkopen vlees en melk van eigen vee. En dat proef je’, vertelt Berrie Klein Swormink.
Samen met zijn vrouw Suzette verkoopt hij de producten van het eigen vee in winkel op het erf van de boerderij aan de Assinksteeg tussen Colmschate en Lettele.
De Brandrode runderen van Klein Sworminkbegrazen diverse natuurlijke graslanden rond stad Deventer. Onder meer bij de IJssel en de Douwelerkolk.
De open dag is van 10.00 tot 16.00 uur.
Boerderijwinkel ook vrijdag open
Onze boederijwinkel is vanaf vrijdag 21 november ook open op vrijdagen van 16.00 tot 19.30 uur. Voorlopig bij wijze van proef. We hopen hiermee onze klanten beter van dienst te kunnen zijn. Daarnaast blijft de boerderijwinkel open op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Lang graasseizoen
Onze biologisch gehouden Brandrode runderen eten vrijwel alleen kruidenrijk gras. In de winter is dat gras dat we eerder in het jaar gemaaid en ingekuild of gehooid hebben.
Terwijl ik dit schrijf grazen alle runderen nog buiten in de wei. We hebben wat grasgroei betreft een bijzonder goed jaar achter de rug. Ik kan me geen jaar heugen waarin er meer gras groeide dan in 2014. Tot begin november groeide het gras nog volop. In de meeste weilanden staat nog een aardig voorraadje. Als gevolg daarvan, blijven de runderen langer buiten dan in andere jaren. De komende weken beginnen we geleidelijk met het opstallen van de (meeste) dieren. Ze schakelen dan over op kuilgras en hooi.
Vleespakket
Regelmatig laten we een rund slachten en verwerken tot consumentenporties. Wilt u ook genieten van topkwaliteit rundvlees van een dier dat een goed leven heeft gehad? Meldt u dan snel voor afname van een vleespakket. Eind november hebben we weer pakketten beschikbaar
We verkopen het vlees in pakketten van 15 kg. De prijs is 12 euro per kg. De pakketten zijn bij ons op de boerderij (Assinksteeg 1, Lettele) af te halen. Ieder pakket bevat een evenredige afspiegeling van alle onderdelen van het rund. Het vlees is verpakt in porties voor twee personen. Het vlees is diep gevroren. Op ieder verpakking staat wat het is. Een vleespakket heeft ongeveer de volgende samenstelling: bieflappen, (kogel-)biefstuk, ossenhaas, rosbief, braadstuk, entrecote, tartaar, hamburger, riblap, stoofvlees, runderlap, gehakt, schenkel, verse worst, poulet.
Hebt u belangstelling voor zo’n pakket? Meld u dan voor 20 november. Dit kan door een mail te sturen naar info@kleinswormink.nl of bel 06-51199500.
NIEUW: thuisbezorgservice
Niet iedereen heeft altijd tijd en mogelijkheden om onze boerderijwinkel te bezoeken. Voor die mensen is er onze thuisbezorgservice. Bestellingen diepgevroren vlees vanaf 50 euro brengen we in een straal van 20 km rond Lettele gratis bij u thuis. Bezoek onze website www.kleinswormink.nl om het complete vleesassortiment te zien, en bestel per mail, info@kleinswormink.nl of bel 0570-541496.
Succes op Salone del Gusto
Als biologische boer met Brandrode runderen doen we mee aan Slow Food Presidium Het Brandrode Rund. Slow Food mikt op lekker, puur en eerlijk voedsel, en dat doen wij ook. Ons presidium was twee weken geleden met een stand aanwezig op de Salone del Gusto in Turijn. Bezoekers van het evenement konden kennismaken met lekkere producten van het Brandrode rund zoals naegelholt, Brandrood Kaas en ossenworst. Het liep storm bij de stand van Het Brandrode Rund. Chef-koks uit allerlei landen lieten zich de Brandrood-producten goed smaken. Dat er niet genoeg aanbod is om een stroom vlees te exporteren, is jammer voor ze.
De klanten van onze boerderijwinkel hebben wat dat betreft een streepje voor.
In dagblad De Stentor verschijnt komende woensdag een uitgebreid artikel over Slow Food Presidium Het Brandrode Rund, en de belevenissen van onze standbemanning in Turijn.
Stuur ook een mail naar info@kleinswormink als je je wilt abonneren op onze nieuwsbrief waarin we vertellen over het aanbod van vlees en wetenswaardigheden op de boerderij.